versAlert,

klant van het eerste uur


Grote kans dat het vlees bij de slager bij u om de hoek geleverd is door versAlert. Roordink Bedrijfswagens levert dit jaar weer zes nieuwe MAN’s af bij deze groothandel en zorgt er al jaren voor dat hun koelwagens in perfecte conditie blijven.

Slagers bevoorraden met de MAN TGL en TGE

De roots van versAlert gaan zo’n veertig jaar terug. Toen begon Gerard Ram in de regio Woerden met de verkoop van vleeswaren. Dat deed hij toen nog uit de kofferbak van zijn Volkswagen. In 2002 ging zijn inmiddels sterk gegroeide bedrijf samen met Van den Born Verswaren uit Hoevelaken en Moerland Verswaren uit Delfgauw. Hierdoor is versAlert nu één van de grotere versgroothandels van Nederland. Bij het bedrijf werken zo’n 100 medewerkers, waaronder 26 chauffeurs. Die maken jaarlijks zo’n 76.500 stops bij ongeveer 1.000 slagers, traiteurs, groentespeciaalzaken, horecagelegenheden en cateraars.


Het epicentrum van die enorme logistieke operatie is een modern bedrijfspand in De Meern, nabij Utrecht.


Fijnmazige distributie

De distributie van al die versproducten gebeurt met 17 trucks en 4 bussen. Daarbij koos versAlert bewust voor de MAN TGL en de MAN TGE. De TGL biedt dankzij zijn lage eigen gewicht veel netto laadvermogen en in de bak passen precies 4 CBL-kratten over de lengte en in de breedte. De TGE’s worden voornamelijk ingezet in de Randstad, waar ze extra wendbaarheid bieden in het drukke binnenstadsverkeer.


De voertuigen worden al sinds 1996 geleverd door Roordink Bedrijfswagens. Dat heeft alles te maken met de kwaliteit en de manier van werken, geeft planner en wagenparkbeheerder Frank Diender aan. “Onze slogan bij versAlert is ‘puur én persoonlijk’. Die werkwijze herkennen we ook in Roordink. Het is een heel open bedrijf, je kunt makkelijk met ze schakelen en ik kan bijvoorbeeld ook gewoon even bij Bert Roordink binnen lopen. Dat laagdrempelige karakter waarderen we.”


Onderhoudscontract

Voor haar voertuigen heeft versAlert een onderhoudscontract bij Roordink Bedrijfswagens afgesloten. Zo zijn maximale inzetbaarheid en een lange levensduur geborgd. In overleg met Frank plannen de werkplaatsmonteurs van Roordink de servicebeurten in. Daarbij houden ze rekening met de piekmomenten bij versAlert. In de praktijk vinden de beurten daarom meestal in het weekend of op maandag plaats. “Roordink haalt en brengt onze voertuigen. Perfect, daar hebben we geen omkijken naar. Dat geldt trouwens ook voor de levering van nieuwe voertuigen en het inbouwen van de Thermoking-koeling.”

Dit jaar mag Roordink zes nieuwe MAN’s leveren aan versAlert, geheel uitgevoerd op diens specifieke distributiewerkzaamheden. Het gaat daarbij om drie MAN TGE gesloten bestelwagens met koel/vries-installatie en drie MAN TGL 12 tons bakwagens voorzien van een koelopbouw.


“Normaal gesproken proberen we elk jaar twee voertuigen te vervangen. Zes stuks is dus voor ons ook bijzonder, maar het geeft denk ik mooi aan hoe tevreden we met MAN en Roordink zijn. Dat onze samenwerking al ruim 20 jaar oud is, zegt denk ik genoeg. Het voelt bijna als familie.”