CHICKLINER KIEST VOOR MAN TGE

Het vervoer van levende have vraagt om optimale zorgvuldigheid. En dat luistert nóg nauwer bij kuikens en eieren.

Chickliner uit Renswoude is een vervoerder die zich daarop heeft toegelegd. Sinds kort ook met een MAN TGE uit de Roordink-stal. Het bedrijf van de familie Hazeleger is in de laatste 30 jaar uitgegroeid tot een transportbedrijf met een vloot die bestaat uit meerdere trucks en bestelwagens. De bedrijfswagens rijden dagelijks vele kilometers om het pluimvee en de eieren naar hun bestemming te vervoeren.

Een ei is kwetsbaar en hetzelfde geldt voor een kuiken. Het komt bijzonder nauw met de temperatuur, het zuurstofgehalte en de ventilatie in de trailer waarin ze vervoerd worden. De familie Hazeleger is de laatste jaren continu op zoek geweest naar het beste klimaatsysteem om de kuikens optimaal te kunnen vervoeren. In samenwerking met Ravenhorst Transportoplossingen heeft dit in de afgelopen jaren tot mooie projecten geleid.

Het MAN TGE-chassis bleek bij uitstek geschikt voor de toepassing. De kracht van deze nieuwe bus is dat het een platformchassis heeft met een lage laadvloer, waardoor de dieren op karren vervoerd kunnen worden. De karren worden met een oprijplank naar binnen gereden. Zo was het inbouwen van een zware lift niet nodig, waardoor het laadvermogen maximaal benut wordt. Daarnaast beschikt de TGE onder andere over een hydraulisch geveerde bestuurdersstoel, 8-traps automaat en twee bedden, wat het chauffeurscomfort ten goede komt.

De keuze voor MAN heeft alles met kwaliteit te maken. Als kwaliteitsspeler in deze markt is het familiebedrijf ervan overtuigd dat A-merken nodig zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Vanwege de vele kilometers die de voertuigen rijden, is het belangrijk dat een merk 24-uurs service biedt. Dit vonden wij terug in het merk MAN, die in heel Europa een 24-uurs service heeft voor haar bedrijfswagens.