De nieuwste TGX met GM-cabine


ECHT EEN AUTO WAAR WE TROTS OP KUNNEN ZIJN

De nieuwste TGX met GM-cabine die de Plinten & Profielen Centrale in Wijk bij Duurstede aanschafte is niet alleen een enorme stap voorwaarts in comfort, rijgemak, zuinigheid en veiligheid. Het nieuwe MAN paradepaardje past ook perfect in de superstrakke bedrijfsvoering van deze bijzondere onderneming. Bij PPC zijn niet alleen de bedrijfswagens om door een ringetje te halen. Wie er binnenstapt ziet direct dat logistiek, netheid, orde en uitstraling de kern vormen van waar het om gaat: de klant op zo’n manier bedienen dat-ie nooit meer bij je weggaat. Niet voor niets zijn Chefs Logistiek Niels van den Berg en Bas Cornelisse trots op dit bedrijf. PPC bedient de parketteur met maar liefst 10.000 verschillende producten. En of ze nu één hoekplintje bestellen of een vrachtwagen vol parketdelen, ze krijgen allemaal dezelfde behandeling.

Dat ons wagenpark aan niets te wensen overlaat is extreem belangrijk.
Niels van den Berg en Bas Cornelisse

Financieel interessanter De aangeschafte TGX past in meerdere opzichten bij PPC, vertelt Niels. “We hadden meerdere argumenten om tot deze aanschaf over te gaan. De grotere cabine is financieel interessanter bij inruil. Daarnaast rijdt hij zuiniger omdat de cabine toch een stukje dichter op de trailer staat. Wat ook belangrijk is, is dat hij veel meer comfort biedt voor de chauffeur. Onze mensen werken ontzettend hard. We willen dat ze een auto rijden waar ze én perfect mee uit de voeten kunnen én waar ze trots op zijn. Daarom hebben we de mening van de jongens mee laten wegen in onze keuze.”

Fijner en veiliger

Bas: “En we krijgen positieve reacties van de jongens die erin rijden. De stoel is veel comfortabeler. Het stuur is op meerdere manieren verstelbaar. Je hebt beter zicht omdat de spiegels groter zijn en ze zijn bovendien beter gepositioneerd. Allemaal zaken die het rijden niet alleen fijner maken, maar ook veiliger. Daar komt nog bij de elektronische handrem en de versnelling op het stuur. Echt een veel makkelijkere auto om mee te rijden.” PPC is door de jaren heen gegroeid als kool. Vanuit het hoofdkwartier in Wijk bij Duurstede worden de vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en binnenkort Nieuwegein beleverd. In deze goed geoganiseerde filialen is bijna alles op voorraad.

Bas: “Veel klanten hebben geen magazijn. Het gebeurt regelmatig dat ze iets bestellen om dezelfde dag nog te kunnen verwerken. Een vloer die dinsdag besteld wordt, ligt er meestal donderdag al in. Daar komt bij dat je ons ook kunt bellen voor één plakplint. En als een parketteur wat overheeft, halen we het net zo makkelijk weer retour.”

Logistiek is altijd complex, maar in deze business staat zéker alles op scherp. “Als parketteurs niet de juiste spullen hebben, kunnen ze niet verder. Dat ons wagenpark aan niets te wensen overlaat, is extreem belangrijk. Dat is ook de reden dat we al sinds jaar en dag zakendoen met Roordink. Ze snappen precies waar we mee bezig zijn. Als er een voertuig stilstaat, zien ze echt de ernst van de situatie in. Al onze vrachtauto’s en bestelbussen komen bij Roordink vandaan. Op maandag zijn veel van onze klanten gesloten. Dan grijpen we de kans om het onderhoud in te plannen.”

Flexibel Niet alleen de grootte van het assortiment is uniek te noemen. Wat PPC ook anders maakt, is dat het bedrijf alle logistiek in eigen beheer heeft. Niels: “Er zijn in het verleden weleens tryouts geweest met externe vervoersbedrijven. Maar dat werkt voor ons niet. Het maakt je minder flexibel, terwijl dat juist onze kracht is.” Corona heeft de uitdaging om hierin te blijven uitblinken alleen maar groter gemaakt. Niels: “Zoals je weet zijn mensen massaal aan het klussen geslagen. Er wordt veel geïnvesteerd in woningen. Dat heeft onze handel doen exploderen. Omdat we zo strak georganiseerd zijn, zijn we in staat om aan deze groeiende vraag te blijven voldoen. Er worden tot 2030 een miljoen huizen gebouwd. Daar moeten ook weer vloeren in.”