LOONWERKER EN MECHANISATIE-BEDRIJF MEPPELINK KIEST VOOR MAN


Dat een dealer van Fendt tractoren bij MAN terechtkomt als er een servicebus moet worden aangeschaft, is logischer dan je denkt. In Dalerveen, waar Henk Meppelink een bloeiend mechanisatiebedrijf runt, draait de TGE met veel succes mee in de dagelijkse werkzaamheden.

Meppelink B.V. is in haar eigen regio dé partner voor agrariërs en loonwerkers. Henk bestiert de mechanisatietak, terwijl zijn broer Erik alle loon- en grondwerk onder zijn hoede heeft. Met circa 25 werknemers is de onderneming een middelgroot bedrijf dat service hoog in het vaandel heeft staan. “Waar het bij ons om draait, is dat de klant altijd snel geholpen wordt. Onze klantenkring bestaat uit loonwerkers, maar ook uit agrariërs en gemeentes.”

Meppelink B.V. kent een lange geschiedenis. Het bedrijf werd vijftig jaar geleden opgericht door Rieks Meppelink, die zich in de beginjaren richtte op loonwerk. Sinds 1985 kwam zoon Henk Meppelink langszij en werd het mechanisatiebedrijf opgericht. Inmiddels wordt een breed scala aan diensten en machines aangeboden.

Het verkoopprogramma bestaat uit tal van gerenommeerde merken. Het aanbod varieert van oogstmachines en grondbewerking- tot aardappeltechniek, weidebouw- en erf-, tuin- en werkplaatsapparatuur. Sinds 1985 is Meppelink B.V. ook dealer van Fendt-tractoren, vertelt Henk. Exclusief voor de regio Zuidoost-Drenthe bedient het bedrijf loonwerkers, agrariërs en gemeentes van advies en verkoop van alle verschillende tractoren in het Fendt-gamma.

"We proberen onze service altijd op het hoogste niveau te krijgen, dus een bedrijfswagen moet ook aan die standaard voldoen."

“Fendt is een merk dat eigenlijk altijd voorop gelopen heeft als het om technologie gaat”, geeft Henk aan. “Neem bijvoorbeeld de traploze bak die ze al jaren hebben. Maar ook het comfort en de luxe van deze tractor is uit de kunst. En je moet weten dat er in de grootste modellen een MAN-motor zit.” Dus was de keus voor de MAN TGE voor Henk niet meer dan logisch, geeft hij aan. “We hebben altijd met de VW Crafter gereden. De TGE heeft alles wat we nodig hebben en is uiteraard ook helemaal ingericht zoals wij hem willen hebben. Compleet met alle apparatuur die nodig is om onze klanten snel uit de brand te helpen, mocht er onverhoopt een voertuig stil komen te staan.”

De monteurs die op de bus rijden zijn meer dan tevreden. “Het is een prettige auto om mee te rijden en ook de automaat bevalt hartstikke goed. We proberen onze service altijd op het hoogste niveau te krijgen, dus een bedrijfswagen moet ook aan die standaard voldoen.”