MAXUS EDELIVER BIEDT COMPLEET PRODUCTGAMMA

Roordink klaar voor elektrisch rijden

De elektrisch aangedreven motor is inmiddels ingeburgerd bij personenauto’s, maar ook in de bedrijfswagenbranche gaan de ontwikkelingen razendsnel. Roordink Bedrijfswagens heeft zich in de afgelopen jaren klaargemaakt voor het elektrische tijdperk.

Een hoog efficiënte elektromotor plus aandrijving, voor een gunstig stroomverbruik en een grote reële actieradius

Niets staat elektrisch rijden in de weg

Roordink heeft inmiddels alles in huis om ondernemers die voor elektrisch kiezen te ontzorgen. Op alle vestigingen zijn flinke stappen gezet op weg naar één van de meest duurzame manieren van transport. Zo hebben de monteurs van Roordink Bedrijfswagens inmiddels alle papieren op zak om elektrische voertuigen te servicen. De vestigingen Barneveld en Veenendaal (Zwolle volgt binnenkort) beschikken over een goed uitgeruste laadinfrastructuur (DC- én AC-faciliteiten) in combinatie met zonnepanelen. Bovendien heeft Roordink met het dealerschap van het merk Maxus het aanbod gecompleteerd. Samen met de MAN eTGE zijn nu alle pijlen gericht op de elektrificatie van het wegtransport. Het 100% elektrische bedrijfswagenmerk Maxus manifesteert zich met de eDeliver 9 krachtig in het segment van de grote bestelwagens (GVW 3,5 ton). In juni 2021 komt dit nieuwe model in Nederland op de markt, als aanvulling op de recent geïntroduceerde compacte (5-6.5 m3) Maxus eDeliver 3. Ook bij deze eDeliver 9 heeft Maxus sterk gefocust op een hoog efficiënte elektromotor plus aandrijving, voor een gunstig stroomverbruik en een grote reële actieradius. Bij de volledig elektrische Maxus eDeliver 9 is te kiezen uit twee lengte- en twee hoogtevarianten, met laadvolumes van 9,7 tot 12,95 m3 en laadvermogens van 830 tot 1.350 kg. Opvallend is het hoge trekvermogen: de Maxus eDeliver 9 kan namelijk aanhangers trekken tot 1.500 kg (geremd). Na de komende zomer volgen naast deze gesloten bestelwagenvariant nog de Chassis Cabine, de Dubbelcabine en begin 2022 een personenversie. Kortom, een enorm compleet productprogramma.

Meer dan 7 miljoen verkocht

Maxus behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24 procent de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 7 miljoen verkochte voertuigen in 2020 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld. Wereldwijd groeit het succes van Maxus gestaag. In landen als Australië en Nieuw-Zeeland is Maxus nu al het bestverkochte bestelwagenmerk. Ook in Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en diverse Europese landen, zoals Noorwegen en Engeland, kent Maxus al veel succes. Maxus zet in op een sterk toekomstgericht segment: de elektrische bestelwagen. In een snel veranderende wereld waarin steeds strengere milieunormen gelden, biedt elektrisch transport de uitkomst.