Bert Roordink

VOORWOORD

Met dat ons land zich langzamerhand van de lockdown ontdoet, groeit het vertrouwen in de nabije toekomst. De meesten van ons kijken uit naar een wereld waarin corona niet langer het gesprek van de dag is. Dat is bij ons net zo. Ik heb het dan ook veel liever over het groeiende vertrouwen en alle mooie ontwikkelingen, die ook ondanks het coronavirus, zijn doorgegaan. Deze editie van het online magazine staat vol met mooie voorbeelden.

Het begint al op de voorpagina waar we de nieuwste MAN truck van de Plinten & Profielen Centrale presenteren. Deze truck maakt deel uit van de MAN truckgeneratie die vorig jaar is geïntroduceerd en dit jaar is verkozen tot Truck of the Year 2021. Dit is natuurlijk een mooie erkenning voor het merk en de organisatie MAN. We hopen dat elke ondernemer die voor deze truck kiest, net zo enthousiast is als wij dat zelf zijn. Vooralsnog zijn de reacties erg goed en zien we de belangstelling voor deze volledig nieuw ontwikkelde MAN truckgeneratie snel toenemen.

En dan de MAN TGE. Deze bestelwagen is ook verkrijgbaar als volledig elektrische bestelwagen (eTGE) waarmee MAN vorig jaar zelfs de Bestelauto Expo Publieksprijs binnensleepte. Waarbij aangetekend dat we pas aan het begin staan van de elektrificatie van het bedrijfswagenpark in Nederland. Daarnaast zijn de EV-producten van MAN verder ontwikkeld en hebben wij als Roordink naast de MAN-producten de beschikking over de bestelwagenproducten van het merk Maxus.

Maxus is onderdeel van SAIC, de op zes na grootste autofabrikant ter wereld. Inmiddels zijn twee hbo-studenten bij ons gestart om voor Roordink Bedrijfswagens te onderzoeken hoe wij u straks kunnen blijven bedienen als de voertuigen met verbrandingsmotoren meer en meer vervangen worden door voertuigen met een elektromotor. In deze Roordink Actueel gaan we daarom ook kort in op de ontwikkelingen rondom eMobility.

Weliswaar nog niet elektrisch (maar wel recentelijk compleet vernieuwd) zijn onze Isuzu-bedrijfswagens. De Isuzu D-Max pick-up heeft een complete metamorfose ondergaan en u bent van harte welkom voor een kennismaking met deze avontuurlijke en allround bedrijfswagen. Al met al mooie ontwikkelingen in een nog steeds onzekere en onwerkelijke tijd.

Namens het Roordink team heel veel leesplezier!