Jubilerend Postuma AGF overtuigd door nieuwe MAN


"De MAN TGX maakt elke belofte waar"

Nederlanders zijn gezonder en meer thuis gaan eten. En dat merken ze bij Postuma AGF dagelijks. In anderhalf jaar tijd zag de groothandel het personeelsbestand verdubbelen. Het wagenpark kon daarbij uiteraard niet achterblijven. De groei van het bedrijf is niet de enige reden voor vreugde bij familiebedrijf Postuma AGF in IJsselmuiden. Dit jaar wordt het 110-jarig bestaan gevierd. Wat begon bij opa Sjoerd met een handkar vol groente en fruit, is uitgegroeid tot een bloeiende groothandel onder leiding van de derde generatie Postuma’s. De groente- en fruitgroothandel levert onder meer aardappelen, bananen en appels aan AGF-specialisten in het hele land; van de foodspeciaalzaak tot de marktkoopman en boerderijwinkel. Om het bedrijfsjubileum te vieren rijden de chauffeurs rond met feestelijke jubileumopleggers. De kans dat u er eentje voorbij ziet rijden op de Nederlandse wegen is groot. Want waar Postuma nog geen twee jaar geleden 15 combinaties had rijden, zijn dat er nu 28, waaronder een tweetal gloednieuwe MAN’s TGX.

Chauffeurservaringen

Het waren de lovende berichten over de nieuwe generatie MAN TGX die Postuma aanleiding gaven om bij de uitbreiding voor MAN te kiezen, vertelt wagenparkbeheerder Jan-Martijn van de Streek. “Dit en de snelle levering die Roordink Bedrijfswagens wist te realiseren. Inmiddels weten we dat het een goede aankoop is geweest, want toen de vaste chauffeurs deze zomer op vakantie waren en de MAN’s door anderen werden bestuurd, kwamen zij net zo enthousiast uit de cabine als hun collega’s. De reden? De MAN is ergonomisch, stil, compleet en het zicht is enorm verbeterd. Het is overall een fijne wagen om in te rijden.” Dat enthousiasme van de chauffeurs is voor Van de Streek doorslaggevend bij de aanschaf van nieuwe trucks, vertelt hij. “Uiteraard draait het ook om de kosten, maar als een chauffeur enthousiast is, vertaalt zich dat door in het verbruik. Een negatieve ervaring betekent doorgaans meer verbruik en meer slijtage. Welke auto de chauffeurs prettig vinden blijft natuurlijk heel persoonlijk. Mensen zijn behoorlijk merkvast, daar proberen we als bedrijf wel rekening mee te houden. Maar onderaan de streep moet het verbruik gewoon goed zijn en daarin scoort de nieuwe MAN uitstekend.”

De MAN is ergonomisch, stil, compleet en het zicht is enorm verbeterd. Het is overall een fijne auto om te rijden.
Wagenparkbeheerder Jan-Martijn van de Streek

Volledig onderhoudscontract

Dat Postuma bij het opschalen voor MAN zou kiezen was geen vanzelfsprekendheid, zegt Van de Streek eerlijk. “We hadden al twee MAN’s van zeven jaar oud, maar eigenlijk waren onze ervaringen daarmee matig. De nieuwe MAN Truckgeneratie heeft ons echter overtuigd van de kracht van het merk. Deze trucks maken hun belofte waar. We zijn zeer tevreden.”

Om onnodige kosten te voorkomen koos Postuma voor een volledig onderhoudspakket bij Roordink Bedrijfswagens. “Geen enkel bedrijf kan zich stilstand permitteren, maar als je werkt met versproducten is dat helemaal geen optie. Dan is het toch prettig om te weten dat je volledig ontzorgd wordt, mocht er iets gebeuren. En ook qua onderhoud hoef ik niets zelf te regelen, want Roordink werkt met een haal- en brengservice.”

Het directieteam van Postuma AGF in IJsselmuiden (v.l.n.r.): Erik Postuma, Sjoerd Postuma en Jarno Kwakkel.