Roordink afleverinstructie

Roordink breidt diensten uit met training Code 95


De MAN New Truck Generation zit boordevol handige features die ervoor zorgen dat u zuiniger, efficiënter en betrouwbaarder rijdt. Roordink Bedrijfswagens en Rijschool Roordink slaan de handen ineen zodat klanten álles uit de aanschaf van hun nieuwe truck halen.

Pieter Roordink van Rijschool Roordink en afleverinstructeur Alex van de Pol helpen klanten om álles uit hun nieuwe truck te halen.

“Anno 2021 zit een MAN boordevol techniek en innovaties gericht op brandstofbesparing en efficiency. Als je die niet benut, kost dat letterlijk geld”, vertelt afleverinstructeur Alex van de Pol. De afleverinstructie is al twintig jaar een vast onderdeel van de service van Roordink. “Daarin behandelen we de werking en bediening van het voertuig en nemen we de diverse opties door die op de auto aanwezig zijn. Hierdoor raakt de chauffeur sneller vertrouwd met zijn nieuwe werkplek.

Na de ingebruikname van de auto ontstaan vaak nieuwe vragen, omdat de chauffeur de auto dan in de praktijk ervaart. Daar hebben we sinds kort een mooie oplossing voor. In samenwerking met Rijschool Roordink en MAN bieden we bij aflevering van iedere nieuwe MAN een voucher aan voor een stukje verdieping, wat goed is voor 7 uur Code 95-nascholing. Een follow-up bestaande uit vier uur e-learning over de ondersteunende rijsystemen, de techniek en een stukje wetgeving, gevolgd door drie uur praktijktraining door Rijschool Roordink. Uiteraard in de eigen auto, dus helemaal gericht op de dagelijkse praktijk van de chauffeur.”

Wat een doorgewinterde chauffeur hiervan leert? “Meer dan ze vaak denken”, lacht rij-instructeur Pieter Roordink die deze training voor zijn rekening neemt. “Gedurende de training laat ik de voordelen van de rijtaakondersteunende systemen voorbij komen en helpen we om deze in te stellen. Via RIO kunnen de wagenparkbeheerder en de werkplaats van Roordink Bedrijfswagens de auto op afstand monitoren en de chauffeur checkt via de MAN Driver-app op elk moment zijn rijscores en rijtijden. In de app kan hij bovendien heel gemakkelijk zoeken in het instructieboekje van zijn auto of schades melden door simpelweg een foto te maken met zijn mobiel. Ontzettend handig. Een juist gebruik van alle beschikbare opties zorgt er bovendien voor dat je als bedrijf de besparingsbeloften van MAN ook daadwerkelijk kunt waarmaken.”

De samenwerking met Rijschool Roordink is een mooie uitbreiding van de dienstverlening van Roordink Bedrijfswagens, vertelt Alex. “MAN zit ons beiden in het DNA en we hebben veel gezamenlijke klanten die we op deze manier nog beter kunnen bedienen. Deze voucher is de eerste stap, maar er zijn plannen voor aanvullende trainingen, onder meer voor bouwvoertuigen en grotere groepen chauffeurs. Allemaal gericht op het ondersteunen van de klant bij het door en door leren kennen van de nieuw aangeschafte MAN.”

We hebben veel gezamenlijke klanten die we op deze manier nog beter kunnen bedienen.