VOORWOORD

Goed gereedschap is het halve werk


De zomer van 2021 zit erop en op het moment dat ik dit schrijf genieten we van een indian summer of, zoals we dat bij ons in Staphorst zeggen: een oldewievenzomer.

Jan Dunnink

Een zomer die gekenmerkt wordt door een aantal zaken. We hebben nog steeds te maken met corona. In mindere mate dan voorheen, maar we zijn er nog niet vanaf. Gelukkig trekt de economie boven verwachting aan. Werk hebben we voldoende, of misschien wel ruim voldoende, maar de juiste gekwalificeerde mensen aantrekken om deze voorraad weer weg te werken is een groter probleem. Dat geldt voor ons bij het vinden van monteurs en voor u bij het vinden van chauffeurs. Zorgen voor een goede sfeer in je bedrijf en je mensen het juiste gereedschap geven om de klus op een fijne manier te kunnen klaren, wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor het behoud van personeel, maar ook bij het verwerven daarvan.

De nieuwe MAN wordt overal behoorlijk enthousiast ontvangen.

Met dat juiste gereedschap kunnen wij u wellicht helpen. De nieuwe MAN wordt overal behoorlijk enthousiast ontvangen door chauffeurs die alleen maar enthousiaster raken wanneer ze er enige tijd mee gereden hebben. Dat zijn niet alleen chauffeurs die al langer op een MAN rijden maar zeker ook diegene die tot voor kort nog nooit op een MAN hadden gereden. Ook de afleverinstructie en de Code 95-instructie worden hoog gewaardeerd door chauffeurs. Meer informatie hierover vindt u op pagina 6 in deze Roordink Actueel.

We merken duidelijk in de verkoop dat de mond-tot-mondreclame in ons voordeel aan het werken is. Naast enthousiaste chauffeurs, is een bijkomend voordeel voor u natuurlijk de uitermate gunstige verbruiksresultaten van deze truck. Niet onbelangrijk met de historisch hoge brandstofprijs van dit moment. Overigens blijven ook na de introductie van vorig jaar de brandstofbesparende vernieuwingen aan de truck doorgaan. Informatie hierover vindt u op pagina 5. Verder nemen de verkoopaantallen van de TGE bestelwagen nog ieder jaar fors toe en inmiddels zien we ook steeds meer herhalingsaankopen. Dat laatste is een teken dat men tevreden is over de bus, maar zeker ook over de service.

Nieuw is de Maxus eDeliver9. Deze elektrische bus heeft een bovengemiddelde actieradius. Wilt u deze standaard zeer rijk uitgeruste bestelwagen eens proberen? Wij hebben inmiddels de beschikking over een demo-voertuig, dus schroom niet om contact met ons op te nemen. Kortom, u zoekt het juiste gereedschap? Wij hebben het voor u. Veel leesplezier, Jan Dunnink Commercieel directeur