Zorgeloos vervoer van

kapitaalgoederen


Het was de grootste identificatie-operatie ooit. In de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum werd een groot laboratorium gebouwd. Hier werden de afgelopen jaren één voor één de stoffelijke resten van bijna alle MH17- slachtoffers geïdentificeerd, zodat zij weer herenigd konden worden met hun nabestaanden voor een waardig afscheid. De dna-robots die voor deze klus nodig waren, werden naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag getransporteerd en op locatie gemonteerd door Votrans BV. De producent van de dna-robots is al jaren klant van Votrans, maar niet eerder was een opdracht zo emotioneel beladen. “Een klus die je nooit meer vergeet”, aldus directeur-eigenaar Freddy Voorn.

Votrans uit Soest houdt zich simpel gezegd bezig met het verplaatsen van duurzame of kostbare kapitaalgoederen. Naast machinetransport verzorgt het tienkoppige team onder meer bedrijfsverhuizingen, koeriersdiensten, speciaal transport, kraanverhuur en op- en overslag in heel West-Europa. Bij het verplaatsen van kostbare en vaak grote objecten zoals de dna- robots, maar ook metaalbewerkingsmachines en koelmachines, schenkt de klant Votrans een groot vertrouwen, vindt Voorn.

Daarom zoekt het bedrijf altijd naar de juiste oplossing voor een transportvraagstuk. “Momenteel zijn we een groot paviljoen met twintig huisjes aan het verplaatsen van de klant in Utrecht naar de eindbestemming, de Markerwaard. Met een gemiddelde hoogte van 5,3 meter zijn viaducten op de route geen optie, dus moeten we deze klus klaren door gebruik te maken van een boot. Dat betekent dat we onder meer onze kranen in moeten zetten.”

Freddy Voorn, directeur-eigenaar Votrans B.V.


Als je materieel koopt en de kwaliteit is goed, dan zie ik geen noodzaak om nog verder te kijken.

GARANTIE

Dit jaar schafte Votrans bij Roordink niet alleen een voorloper MAN TGX 28.506 aan, maar ook een MAN TGX 28.506 gecombineerde bakwagen/trekker aan met daarop een HIAB 54 ton meter kraan, getrokken door een MAN TGX. Een keuze die onder meer werd ingegeven door betrouwbaarheid. “Net als bij ieder transportbedrijf is stilstand met dit soort opdrachten geen optie. Onze klanten garanderen we zorgeloos vervoer via ons moderne wagenpark. Hiervoor werken we sinds 2013 samen met Roordink. Nadat we via vertegenwoordiger Jan van den Berg een gebruikte auto hadden aangeschaft, zijn we bij hen gebleven.” In 2016 besloot Voorn een nieuwe 105 meter kraan op een vierassige MAN TGX 38.480 trekker aan te schaffen. “Het was toentertijd één van de grootste kranen in Nederland op een vierasser.

Voor ons en voor de carrosserieafdeling van Roordink een unicum. Ze gingen de uitdaging aan en zaten samen met ons om tafel met de kraanleverancier HSM om alles in goede banen te leiden. De samenwerking beviel uitstekend en zorgde ervoor dat ook de aanschaf en opbouw van de kleinere kraan het afgelopen jaar vlekkeloos verliep. Een zorg minder.” “Als je materieel koopt en de kwaliteit is goed, dan zie ik geen noodzaak om nog verder te kijken. Het is een stukje gunning. Naast een sterk merk vind ik de combinatie verkoper en werkplaats heel belangrijk. Bij Roordink heb ik die gevonden. Ze komen hun afspraken na en daardoor kunnen wij dat naar onze eigen klanten ook doen.”