MAN Truck 2019


XTREEM KRACHTIG:

ontdek de krachtige motoren van MAN

De nieuwe MAN Truck is gelanceerd. Maar wist u dat de huidige MAN Truck al over diverse USP’s beschikt waarmee ook de nieuwe MAN Truck Generatie is uitgerust? Graag vertellen wij u over deze motoren en het hoge veiligheids- en comfortniveau van MAN.

MAN ontwikkelingen


XTREEM ZUINIG:

ontdek de zuinige motoren van MAN

Meer dan 10% brandstofbesparing mogelijk

De Euro 6d-motoren van MAN laten een flinke besparing zien ten opzichte van zijn toch al zuinige voorgangers. Zo bewees een TÜV test in september 2019 dat de nieuwe MAN motoren sowieso ruim 4,2% minder brandstof verbruiken. In Nederland kan dit zelfs oplopen tot een besparing van bijna 6%. Deze prestatie kan worden behaald omdat de Nederlandse omstandigheden gunstiger zijn dan die in Zuid Duitsland waar de TÜV heeft getest.

En tel dáárbij op de samenwerking met uw MAN dealer om tot de optimale drijflijnconfiguratie (motor/banden/achteras/versnellingsbak) te komen en de besparing kan oplopen tot een indrukwekkende 9%. Optimaal gebruik van de MAN Digital Services en MAN ProfiDrive stuwen de besparing zelfs tot over de magische grens van 10% heen.

Trekkers: MAN TGX en MAN TGS meer dan 10% brandstofbesparing mogelijk

U kunt kiezen uit drie motorenfamilies. Samen met de krachtige TipMatic transmissies staat een van de beste MAN trucks ooit voor u klaar. De MAN motoren worden gekoppeld aan de MAN TipMatic transmissies. Standaard met SmartShifting schakelfunctie die zorgt voor efficiënt gebruik van MAN TGX power. Het resultaat? Een hogere gemiddelde transportsnelheid en vrijwel 'continue' trekkracht waarmee hellingen effectief worden overwonnen.

 • Alle motoren voldoen aan de 6d norm
 • De MAN 6-cilinder common raillijnmotoren D15, D26 en D38 garanderen een riante trekkracht al vanaf stationair toerental. Ze lopen nóg soepeler en halen het maximale uit elke liter brandstof
 • Alle motoren zijn goedgekeurd voor gebruik van HVO (Hydrotreate Vegetabel Oils). Met HVO kunt u de CO2 uitstoot met bijna 100% van tank tot wiel reduceren.

D15 | 330 - 400 pk

D26 | 430 - 510 pk

D38 | 540 - 640 pk

MAN ontwikkelingen


XTREEM COMFORTABEL:

Ontdek de innovatieve assistentiesystemen van MAN

Nóg veiliger en comfortabeler

De vele MAN-assistentiesystemen zorgen voor maximaal comfort en absolute veiligheid op de weg. Het brede scala aan MAN Automated Smart Solutions ondersteunen de chauffeur in alledaagse situaties. Of het nu gaat om langeafstandsvervoer, op de bouwplaats of in de stad, de MAN Smart Solutions maken iedere reis comfortabeler én veiliger.

MAN Attentiesysteem

Het MAN attentiesysteem detecteert vroege tekenen van verminderde aandacht van de bestuurder of merkbare veranderingen in stuurgedrag en waarschuwt voordat gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.


 • Verhoogt de veiligheid 
 • Voorkomt ongevallen


Leverbaar op: TGX en TGS modellen

MAN Lane Guard Support (LGS) & Lane Return Assist (LRA)

Blijf op het goede spoor: de MAN rijstrookbeveiligingssystemen bewaken de juiste positie van het voertuig in de rijstrook.


 • Dubbele veiligheidsassistentie: LGS waarschuwt de bestuurder voor het onbedoeld afdwalen van de rijstrook met een hoorbaar signaal en LRA grijpt actief in en stuurt het voertuig terug de rijstrook in.


Leverbaar op: TGX, TGS en TGM modellen

ACC Stop & Go

Adaptive Cruise Control (ACC Stop & Go) regelt automatisch de snelheid van de vrachtwagen, evenals de afstand tot de voorligger, zelfs tot stilstand. De Stop & Go-functie ondersteunt de bestuurder nu bij files of druk verkeer.


 • Minder belasting van de bestuurder en verhoogde verkeersveiligheid
 • Ondersteuning bij het handhaven van veilige afstanden


Leverbaar op: TGX en TGS modellen

MAN EfficientCruise®

Het MAN EfficientCruise® systeem analyseert door middel van GPS de route tot drie kilometer van tevoren en bepaalt automatisch de meest economische rijmodus en snelheid.

 

 • Brandstofbesparing
 • Verhoging van het rijcomfort


Leverbaar op: alle modellen

MAN Emergency Brake Assist (EBA) en Emergency Stopping Signal (ESS)

EBA waarschuwt de chauffeur preventief voor dreigende botsingen en genereert waardevolle reactietijd. In een noodsituatie gaat het systeem automatich remmen. ESS waarschuwt het achteropkomende verkeer met snel knipperende achterlichten.


 • Extra veiligheid in het verkeer
 • Verkleint de kans op kop-staartbotsingen


Leverbaar op: TGX en TGS modellen

MAN BrakeMatic remsysteem
met ABS en ASR

Perfecte remprestaties, kortere remwegen en een gelijkmatige slijtage van de remvoering en de complete voertuigcombinatie. MAN BrakeMatic zorgt voor een optimale balans van de remmen van de trailer en de truck.


 • Minder belasting van de chauffeur door automatisch efficiënt remgedrag
 • Minder slijtage van de remvoering


Leverbaar op: alle modellen

MAN ComfortSteering

Precies de juiste stuurkracht voor elke rijsituatie: het actieve stuursysteem zorgt voor eenvoudig manoeuvreren door elektronisch stuurkoppel toe te voegen. Bij hogere snelheden vermindert het stuurkoppel en zorgt het voor gegarandeerde rijstrookvastheid.


 • Meer rijcomfort voor de chauffeur
 • Eenvoudig manoeuvreren


Leverbaar op: TGX, TGS en TGM modellen